AKUPUNKTURSYD

Slank med hypnose

 
Overvægt er blevet en folkesygdom i den vestlige verden. Der findes et utal af forskellige slankekure. Mange af slankekurene virker, så længe man følger dem, men så snart man holder op, stiger vægten igen for de fleste. Yo-Yo-syndromet kalder man det, når vægten går ned og op i forbindelse med slankekure.
 
Årsager til overvægt
 
Det er sædvanligvis følelsesmæssige faktorer, stress og/eller manglende motion, der er de egentlige årsag til overvægt. Men den væsentligste årsag til overvægt er, at mad og slik bruges i forbindelse med følelsesmæssige tilstande, især i forbindelse med:
Hygge: Mad og slik bliver i høj grad forbundet med hygge, og ofte tager man mere end kroppen har brug for.
Trøst: Når man er ked af det eller føler sig ensom, så spiser man ofte et eller andet. Hvis der er ubearbejdede følelser, der rumsterer i sindet, prøver mange at spise dem væk. Hvis selvværdet er i bund, så trøster man sig måske med at spise eller drikke. Det paradoksale ved dette er, at man prøver at dække et følelsesmæssigt behov med noget fysisk. Det virker i bedste fald kun midlertidigt og får kun vægten til at stige.
 
Et ubevidst program i sindet
 
Vi lever i et samfund, hvor de fleste mennesker trøster små børn, som er kede af det, med noget, som kan spises. Belønninger hænger ofte sammen med noget spiseligt. På den måde er der i underbevidstheden installeret et automatisk program, der siger: “Når jeg har det dårligt, vil jeg få det bedre, hvis jeg får noget i munden. Eller når jeg vil belønne mig selv, så spiser jeg noget”.
 
 
Maria S. Nielsen  | Tlf.: 26803945 | akupunktursyd@live.dk