AKUPUNKTURSYD

Kranio-sakral terapi

Kranio-sakral terapi er en teknik, som fokuserer på balancen mellem det system, som består af kraniet, ansigtet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet. Teknikken indvirker på nervesystemet, hormonsystemet og blodkredsløbet. Kranio-sakral terapi går ud på at afspænde nerve- systemet, v.h.a. blide mobiliseringsteknikker af kranie- og rygsøjlens led. Alt foregår, mens du ligger på ryggen og slapper af. Det giver en dyb afspænding.
Kraniet har sin egen puls, denne har stor betydning for din tilstand. Er kraniepulsen for hurtig, for langsom eller asymmetrisk, kan det have indflydelse på dit nervesystem.
 
 
 
                       
                                   
 Det kan f.eks. give migræne, skævheder i rygsøjlen, hovedpine, pande- og bihule betændelse, menstruationsforstyrrelser, ordblindhed og hyperaktivitet hos børn. Der kan være indlæringsvanskeligheder og følelsesmæssige problemer, som kan afhjælpes med Kranio-sakral terapi.
Disse ubalancer kan være kommet efter et slag mod hovedet, et kranietraume,  piskesmæld, fødselsskader, operationer, langvarige sygdomme og stress. Får du kranierytmen i balance igen, vil de fleste af disse symptomer forsvinde. Der anvendes forskellige blide og behagelige teknikker til at løsne spændinger i hovedet, nakken, ryggen og korsbenet. Man kan også benytter KST for at opnå en dyb form for afspænding.
  
      
 
Områder hvor KST med fordel kan bruges:
 
Ulykker og arbejdsstillinger
Udløser af problemer kan fx være trafikulykker og dårlige arbejdsstillinger. Spændinger i kroppen påvirker blodtilførslen, og KST er effektiv til at give mere energi, bedre blodtilførsel til hjernen, samt øge koncentration og mindske anspændtheden i kroppen.
 
Stress
Stress er en tilstand, der påvirker vores centrale nervesystem, som styrer vores krop og psyke. Symptomer ved stress er fx søvnløshed, hovedpine, koncentrationsbesvær, begrænset lyst til sex, højt blodtryk, spændinger, fordøjelsesproblemer, depression m.m. KST virker positivt på disse symptomer.
 
 
Maria S. Nielsen  | Tlf.: 26803945 | akupunktursyd@live.dk